Een Travellerspoint blog

Thanksgiving

semi-overcast 25 °C

Vandaag een rustdag na 2 dagen er op uit te zijn geweest. Het is nl Thanksgiving, dat betekent een lang weekend voor iedereen. De meeste winkels zijn gesloten, wat hier niet veel voorkomt. De hele morgen lekker in de zon gelegen. Rond het middaguur kwamen er wat wolken binnen en begon het te betrekken. De temperatuur blijft goed, rond de 25c maar met de wind voelt het wat koeler aan. Tegen de avond trekt de wind behoorlijk aan en is het water behoorlijk ruig.
Doug heeft een heerlijke maaltijd voor ons gemaakt met natuurlijk een grote “turkey”!!! Zonder turkey geen Thanksgiving.
DSCF0989__800x600_.jpg
Inmiddels hebben de jongens al de nodige glaasjes alcohol naar binnen en begint het echt gezellig te worden ( voor hun tenminste). Of wij er blij mee waren is een tweede. De oude hits uit de zestiger jaren werden opgezet en er werd met volle borst meegezonden!! De Four Tops zijn er niets bij, laat staan de Beach Boys!!!
DSCF0993__800x600_.jpg
Gelukkig konden we niet buiten zitten door de storm die op is komen zetten, anders hadden de buren komen klagen wegens geluidsoverlast en daar staat een boete op!! Whahaha!

Tot de volgende blog!

Geplaatst door jobakker 20:17 Gearchiveerd in Verenigde Staten Reacties (0)

Boat rental

sunny 27 °C

Vandaag heel goed weer om een boot te huren. Strakke blauwe lucht en weinig wind. Perfect.
DSCF0980__600x800_.jpg
We zijn vertrokken vanuit het John Pennekamp S.P. Een prachtig gebied veel natuur. Na een “scenic” tour door de mangrove door naar een stuk open water en op zoek naar ons huis. Vanaf de boot hebben we prachtige foto’s kunnen nemen van het huis.
DSCF0939__800x600_.jpg
Onderweg zijn we een groep dolfijnen tegengekomen. Prachtig om dit te zien. We hebben een hoop golven gemaakt zodat ze achter ons aan zouden komen. Het werd nog beter! Ze vonden het geweldig! Begonnen te springen en salto’s te maken. Perfecter dan dit konden we niet hebben.
DSCF0958__800x600_.jpg
Verder nog wat grote leguanen, een bald eagle (zeearend), nog een manatee (alleen zijn staart, maar ja) en een springende stingray ( ik wist niet dat die beesten sprongen) kunnen spotten.
Het enige probleem op zo’n boot is dat er geen toilet aan boord is, dus moet het buitenboord.
Wat een gedoe zeg! Eerst een plekje zoeken, want tussen de mangrove is niet echt een optie, omdat er zoveel boten (soms met grote snelheid) doorheen varen. Dan maar weer naar open water. Zien we opeens een strandje, blijkt het privé bezit te zijn dus maar weer verder varen. Eindelijk kunnen we dan onze boeg uitgooien, boot vastleggen aan een boei en lozen die hap!! Swaas merkte op dat het water direct een stuk warmer werd! Hoe is dat toch mogelijk. Wij hebben hier ook van geleerd. Hierdoor is de zee natuurlijk zout. Van iedereen die hun behoefte op het water kwijt moet, en dat zijn er heeeeel veeeeel!!! Vandaar uit nog een stukje de zee opgevaren, waar we nog wat gezwommen hebben. Het water op open zee was een stuk koeler!! Helaas hadden geen tijd over om nog naar een reef te varen om te snorkelen. Bovendien was mijn snorkel stuk. Ik had m pas een paar uur en Doug had m al gesloopt :-(
Eerst m’n luchtbed een paar jaar geleden en nu m’n bril, ik bedoel maar. Handig in alles, maar geef m strandspullen en het gaat kapot! Al met al, het was een heerlijke boottocht. Iets om te herhalen.

Tot de volgende blog!

Geplaatst door jobakker 14:02 Gearchiveerd in Verenigde Staten Reacties (1)

Key West

sunny 29 °C

Vandaag hadden wij een jarige in ons midden. Natuurlijk hebben wij dit weer op een gepaste wijze gevierd! Slingers opgehangen en vele ballonnen in de kamer als decoratie. Bovendien zou het geen verjaardag zijn als we geen cadeautjes hadden. Dus …… Bev werd verwend.
DSCF0816__600x800_.jpg
Na het ontbijt op weg richting Key West. Een lange rit maar wel weer de moeite waard. Het weer is prachtig, 29c met (gelukkig) een lekker windje. Onderweg nog even gestopt voor de 7-Mile Bridge om wat foto’s te nemen.
DSCF0834__800x600_.jpg
Laten wij nu weer het geluk hebben dat er een paar leguanen heerlijk in het zonnetje liggen! Geen grote, maar je hoort mijn niet klagen.
DSCF0830__800x600_.jpg
In Key West een heerlijk wandeling gemaakt en het een en ander bekeken. Langs de Riverwalk, waar giga tarpons zwommen, van wel 1,5 meter groot, misschien nog wel groter. Daarna nog wat sightseeing in het dorp zelf en als klap op de vuurpijl naar de “sunset celebration”. Weer mooie foto's kunnen maken.DSCF0901__800x600_.jpg

Geplaatst door jobakker 13:16 Gearchiveerd in Verenigde Staten Reacties (1)

Finally, we found it!

sunny 27 °C

Wat een rare dag vandaag. Zoveel meegemaakt! Je wordt wakker rond 07.30 uur, kijkt naar buiten en denkt "welke gek is er om deze tijd al aan het kanoeën"? Bleek dat Roger te zijn. Daarna kregen we een telefoontje van Kim dat mijn moeder in het ziekenhuis ligt. Nooit leuk om te horen als je zover weg zit, maar het gaat gelukkig weer goed dus we hoeven ons geen zorgen te maken. Ondanks het nieuws probeer je toch je zinnen te verzetten en hebben we eerst lekker in de zon gezeten. Omdat de temperatuur weer behoorlijk op liep lagen we vrij snel al met zijn allen in het water. Tjonge, wat hebben we daar een lol gehad. Ik heb foto's gemaakt die ik echt niet op de site kan zetten! Als de broers bij elkaar zijn dan breekt de hel los. Ze kunnen zich echt niet gedragen!
Ook hebben we vandaag nog een stuk met de kano gevaren. Swaas en ik in een kano en Roger in een kano. Waarschijnlijk kunnen jullie je daar wel iets bij voorstellen. Wij met z'n tweeen in een kano! Dat kan niet echt goed gaan. Balanceren in dat ding was het moeilijkste!!! Whahahahaha. We een goede workout voor het lichaam!!
Na de lunch zijn we een stukje gaan touren en op zoek gegaan naar een boat rental, wat we woensdag gaan doen. Jullie geloven het niet, maar ...... het is ons gelukt!!! Bij een dock in Tavanier vertelde iemand dat er een manatee aan de kant lag. Ik heb direct mijn fototoestel gepakt en zijn direct gaan zoeken. Gevonden!!! Mijn zeekoe kan ik van mijn lijst schrappen. Wat een grappig dier!!
DSCF0802__800x600_.jpgDSCF0808__600x800_.jpg]
Bovendien zagen we ook nog een een grote leguaan oversteken. Zo spot je niets en de volgende dag krijg je alles in een keer! Oh, en Els .... We hebben George ook weer gespot. Gelukkig dus niet gestorven aan liefdesverdriet naar jou. Gewoon verhuist naar Key Largo!

Morgen is Bev jarig en gaan we een dagje naar Key West.

Tot de volgende blog!

Geplaatst door jobakker 19:49 Gearchiveerd in Verenigde Staten Reacties (1)

House for rent

sunny 27 °C

Vanmorgen om 10.00 uur vertrokken uit Naples op weg naar Key Largo. Wat een spannende dag. Zou het allemaal wel goed gaan, is het huis wel naar wens? We krijgen zo het antwoord.
Onderweg nog eerst een (pitch)stop gemaakt bij de Turner River om wat dieren te spotten en wat water te lozen, wat niet helemaal gelukt is. Kom je daar in een toilet, wat gebouwd is voor heeeeele grote mensen waar ik natuurlijk weer te klein voor ben en je bijna een trapje nodig hebt om wat te kunnen kwijtraken. Het is me dan ook niet gelukt!! Gewoon niet goed kunnen richten, zullen we maar zeggen. Mannen hebben het dan toch maar gemakkelijk. Reactie van Swaas “ah joh, het valt wel mee”! Vervolgens loopt ze achter me aan, begint zo hard te lachen dat het maar goed is dat zij al naar het toilet is geweest!! Laten we zo zeggen ……. Het liep niet helemaal lekker, een beetje nat!! Whahahaha Dat moet mij natuurlijk weer overkomen. En dan ook nog eens de pech dat we geen dier hebben gespot op wat vogels na.
Wel onderweg nog een paar alligators langs de kant zien liggen.
Rond 14.00 uur reden we Key Largo binnen, op naar het huis. Je rijdt de straat in ……in afwachting van het huis. Het blijkt het laatste huis van de straat te zijn en het is ….. groot!! En mooi!!! Geweldig!! Onze monden vallen werkelijk open. Het uitzicht … prachtig!! Het is nog mooier dan op de foto. We konden onze ogen niet geloven en dorsten bijna niet naar binnen. Er zit zelfs een lift, ja echt, een lift!!! in het huis. Whahahaha. Je gelooft het eigenlijk niet. Voordeur open, trap op, via de hal kom je de huiskamer binnen met een grote veranda. Overal grote ramen waar je op het water uitkijkt. Via de huiskamer naar de eetkamer naar de giga grote keuken, via de keuken naar 2 slaapkamers met een eigen badkamer, via de slaapkamers kom je weer in de huiskamer. Dan loop je via de hal de trap op (of je neemt de lift!) naar de volgende 2 slaapkamers waaronder de master bedroom. Ook deze kamers hebben een eigen badkamer, alleen die van ons (wij hebben natuurlijk de master ingepikt voor al die uren die ik erin heb zitten om dit huis te zoeken) is iets groter, hahahahaha. De badkamer is bijna net zo groot als de slaapkamer en heeft een jacuzzi plus een douche waar je met 4 man in kan staan en het water komt overal de muren uit!!! Nou, wij komen deze week wel door!! Rond 18.00 uur kwam de rest van de familie aan. Het was gelijk onrustig in de buurt! Wat een gezellige boel allemaal.

Tot de volgende blog!

Geplaatst door jobakker 6:52 Gearchiveerd in Verenigde Staten Reacties (2)

(Berichten 6 - 10 uit 21) « Pagina 1 [2] 3 4 5 »