Een Travellerspoint blog

Boat rental

sunny 27 °C

Vandaag heel goed weer om een boot te huren. Strakke blauwe lucht en weinig wind. Perfect.
DSCF0980__600x800_.jpg
We zijn vertrokken vanuit het John Pennekamp S.P. Een prachtig gebied veel natuur. Na een “scenic” tour door de mangrove door naar een stuk open water en op zoek naar ons huis. Vanaf de boot hebben we prachtige foto’s kunnen nemen van het huis.
DSCF0939__800x600_.jpg
Onderweg zijn we een groep dolfijnen tegengekomen. Prachtig om dit te zien. We hebben een hoop golven gemaakt zodat ze achter ons aan zouden komen. Het werd nog beter! Ze vonden het geweldig! Begonnen te springen en salto’s te maken. Perfecter dan dit konden we niet hebben.
DSCF0958__800x600_.jpg
Verder nog wat grote leguanen, een bald eagle (zeearend), nog een manatee (alleen zijn staart, maar ja) en een springende stingray ( ik wist niet dat die beesten sprongen) kunnen spotten.
Het enige probleem op zo’n boot is dat er geen toilet aan boord is, dus moet het buitenboord.
Wat een gedoe zeg! Eerst een plekje zoeken, want tussen de mangrove is niet echt een optie, omdat er zoveel boten (soms met grote snelheid) doorheen varen. Dan maar weer naar open water. Zien we opeens een strandje, blijkt het privé bezit te zijn dus maar weer verder varen. Eindelijk kunnen we dan onze boeg uitgooien, boot vastleggen aan een boei en lozen die hap!! Swaas merkte op dat het water direct een stuk warmer werd! Hoe is dat toch mogelijk. Wij hebben hier ook van geleerd. Hierdoor is de zee natuurlijk zout. Van iedereen die hun behoefte op het water kwijt moet, en dat zijn er heeeeel veeeeel!!! Vandaar uit nog een stukje de zee opgevaren, waar we nog wat gezwommen hebben. Het water op open zee was een stuk koeler!! Helaas hadden geen tijd over om nog naar een reef te varen om te snorkelen. Bovendien was mijn snorkel stuk. Ik had m pas een paar uur en Doug had m al gesloopt :-(
Eerst m’n luchtbed een paar jaar geleden en nu m’n bril, ik bedoel maar. Handig in alles, maar geef m strandspullen en het gaat kapot! Al met al, het was een heerlijke boottocht. Iets om te herhalen.

Tot de volgende blog!

Geplaatst door jobakker 14:02 Gearchiveerd in Verenigde Staten

Inhoudsopgave

Reacties

dat noem je een huis?? hahaha dat is een mansion woow.. leuke foto,s ik volg je goed hoorr!!

door Carly Bakker

Deze blog bericht is nu gesloten voor reacties van niet-leden van Travellerspoint. Je kan nog wel een reactie achter laten als je lid bent van Travellerspoint.

Vul hier jouw Travellerspoint login details in

( Wat is dit? )

Als je nog geen lid van Travellerspoint bent, kun je gratis lid worden.

Word lid van Travellerspoint